Design de interior

Amenajari Interioare - Case / Apartamente

 
 

Un arhitect specializat in design de interior ofera casei tale functionalitatea si atmosfera necesara. Daca ai nevoie de ajutor, iti stam la dispozitie.

Design Bucatarii


Design Living


Design Dormitoare

 
Contact

 

 

Design interior - Bucuresti - Romania

 

Rolul culorilor in lucrarile de design interior
Cand oamenii se gandesc la decorarea casei, ceea ce ei vizualizeaza este culoarea.
Folosim culorile nu pentru a decora intr-un anumit stil, ci in primul rand pentru ca ele ne influenteaza dispozitia, au efect dovedit asupra starii noastre psihice.
In termeni simpli, albul calmeaza, rosul energizeaza, albastrul este rece iar galbenul stimuleaza activitatea cerebrala, dar aceasta nu e totul.
Inspiratia pentru culorile pe care le folosim in amenajarea casei poate veni de oriunde: padurea, plaja, o gradina plina cu flori, o fotografie, toate sunt surse de inspiratie pe care trebuie sa le studiem cu atentie.
Cu ajutorul culorilor se poate marca un centru de interes, se poate exprima masivitatea sau usurinta unor elemente, intimitatea.
Pentru a folosi cat mai bine culorile, e necesar sa intelegem cum sunt ele influentate de lumina naturala si de cea artificiala. De exemplu, intr-o incapere luminata de o plafoniera, culorile devin sterse, dar pot fi puse in valoare cu ajutorul unor spoturi directionate spre punctele de interes.

Este important sa alegem nuanta potrivita pentru a obtine efectul dorit. De exemplu, nu orice nuanta de albastru este rece, iar nuante de portocaliu pot fi stridente, obositoare.

Gama coloristica in amenajarile de interioare
O camera poate fi descrisa in functie de culoarea dominanta; de obicei, culoarea de baza este aplicata pe suprafetele mari: pereti, pardoseala sau mobila, iar nuantele corespunzatoare sunt regasite in tapiteria canapelelor, perdele, obiecte decorative, covoare. Tonurile se refera la nuantele mai luminoase sau mai intunecate ale aceleiasi culori.
Daca se folosesc doua culori diferite, e indicat ca nuantele lor sa aiba aceeasi valoare, acelasi ton, pentru obtinerea echilibrului cromatic. Nuantele contrastante, puternice, sunt folosite pe suprafete mai mici.
Culoarea poate avea un efect vizual neasteptat asupra dimensiunilor unei incaperi: o culoare inchisa si rece poate da senzatia de micsorare a spatiului, in timp ce o culoare deschisa si calda mareste spatiul.
Tavanul colorat intr-o nuanta mai deschisa decat cea a peretilor pare mai inalt, dar poate avea chiar nuanta peretilor, caz in care pare mai intunecat.
O suprafata mai mica, un perete, de exemplu, poate fi colorat folosind o nuanta mai puternica pentru a atrage privirea si a pune in evidenta diferite obiecte .
Culoarea este folosita si pentru a obtine legatura intre diverse incaperi, pentru ca atunci cand le parcurgem sa avem senzatia unitatii si continuitatii spatiale.

 

Design de Interior | Servicii | Portofoliu | Site Map | Contact
Servicii de design interior si amenajari apartamente si case.
© Toate drepturile rezervate - designdeinterior.ro
Dezvoltare Web - HostDomain.ro